Nakliye Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Taşınmayı düşünüyorsunuz ve taşınma listeniz de ilk sıralarda nakliye şirketi kiralamak vardır. Fakat nakliye şirketleri arasında seçim yapmak bazen eziyete dönüşebilir. Peki nakliye şirketini seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Nakliye Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Taşınmayı düşünüyorsunuz ve taşınma listeniz de ilk sıralarda nakliye şirketi kiralamak vardır. Fakat nakliye şirketleri arasında seçim yapmak bazen eziyete dönüşebilir. Bütün nakliye şirketleri aynı işi yapıyor görünse de, nakliye şirketlerinin sağladıkları hizmetler ve kalitesi çok farklı olabilir. Bazı şirketler ekstra hizmetler de sunar. 

Sizin için en iyi olan seçeneği seçmek, eşyalarınızın ne kadar güvende olduğu konusunda bir fark yaratacaktır. Ayrıca, dolandırıcılardan kaçınmanıza yardımcı olur. Peki nakliye şirketini seçerken nelere dikkat etmeliyiz bir göz atalım.

- Nakliye şirketi seçerken en az 3 firma ile iletişime geçin. Fiyatlar ve süreçler her firmada farklılık gösterebilir. Firmalardan alacağınız fiyat ve hizmetleri karşılaştırın.

-Her taşıma şirketi kendinin en iyisi olduğunu söyleyecektir. Bu nedenle hangi şirketi seçeceğinize karar verirken mutlaka araştırma yapın. İnternet sitelerinden, forumlardan şirket hakkındaki dereceleri, incelemeleri, şikayetleri ve daha önceki müşteri yorumlarını inceleyin. 

- Nakliye şirketinin izin ve yetkilerinin olup olmadığına dikkat edin. Kurumsal olmayan firmalarla görüşmemeye çalışın. Kurumsal olmayan firmalar size biraz daha düşük fiyat çıkarabilir. Fakat eşyalarınıza bir zarar gelmesi durumda size maliyeti daha fazla bütçeye neden olabilir. Kurumsal olmayan, merdiven altı nakliye firmaları zararı ödemekten daima kaçınır.

-Anlaştığınız nakliye firmasından telefon üzerinden ortalama fiyat aldıktan sonra, firma çalışanın evinize gelerek eşyaları kontrol edip fiyat konusunu kesinleştirin. Çünkü telefon üzerinde alınan fiyat, sonradan artabilir. Ayrıca evinize gelen taşıma temsilcisi, maliyeti artırabilecek olası zorlukları görecektir. 

-Taşınma sırasında hangi eşyaları sizin paketleyeceğinizi hangilerinin firma tarafından yapılacağına karar verin. 

-Nakliye firmasıyla sigorta ve taşıma sözleşmesi yapın. Bu sözleşmeyi eşyaları evden çıkartmadan yapılmasına ve maddelerine özen gösterin.

-Nakliyeyle ilgili aklınıza takılan soruları sormaya çekinmeyin. Nakliye konusunda aklınızda hiçbir soru işareti kalmasın.

-Nakliye şirketi ile sözleşme, taşınma tarihi, fiyat, eleman sayısı ve kullanılacak ekipman ile ilgili bütün detayları konuşun.

-Yeni bir eve taşınmak oldukça maliyetli bir iştir. Fakat nakliye firması seçerken sadece fiyata odaklı kalmayın. En uygun fiyat sunan firmanın güvenilirliğini araştırın. 

-Nakliye şirketini araştırmayı ve karar vermeyi en sona bırakmayın. Taşınmaya karar verdiğiniz andan itibaren firma araştırması yapın. Son dakika da bulabileceğiniz nakliye firmaları mutlaka sınırlı bir sayıda olacaktır. Bu nedenle de acele karar vermeniz gerekecektir.

-Firmanın çalışma alanlarını gözden geçirin. Evden eve taşıma yapan şirketlerin deneyimi ile ofis ve yük taşıma yapan firmaların deneyimi farklılık gösterebilir. 

- Nakliye firmasının size sunduğu elemanlar içerisinde marangoz veya mobilyalarınızın demonte ve montesini yapabilecek deneyimli bir eleman olmasına önem gösterin. Yanlış demonte ve monte edilen mobilyanızda hasar oluşma riski çok yüksektir. 

- Firmanın kullandığı ambalaj malzemelerinin kalitesini öğrenin.

-Yüksek katlı bir binadan veya binaya taşınacaksanız ve bina da yük asansörü bulunmuyorsa, mutlaka asansörlü taşımacılık hizmeti veren bir firma ile anlaşın. 

-Asansör taşımacılığı alacaksanız, asansörün hizmetinin nakliye firması ile mi yoksa taşeron firma ile sağlanacağını öğrenin. Taşeron firmadan veya ayrı bir firmadan kiralanan asansörün ücretinin nakliye fiyatına dahil olup olmadığına dikkat edin. Sonradan asansör ücreti gibi bir ücret sürprizi ile karşılaşmayın.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.