Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

Blog

Türkiye Doğa evleri

Son dönemlerde pandemi ile beraber doğaya özlem biraz daha belirli hale geldi.

  • Şehir hayatı, şehrin yoğunluğu ,trafik keşmekeşi gittikçe arttığı bir dönemin üzerine  salgın döneminin yaşanması doğaya olan özlemi daha da önemli hala getirdi .Bunun ile beraber insan olarak bizlerin betonlardan uzaklaşarak doğaya daha çok yönelmesi sebep oldu. doğada kuracağımız yeni evlerin zamanı gelmişti .Modern thiny house, bungalov evler ,modern doğa evleri gibi yaşam alanlarıyla yeni gelişim  gösteren sektörel bir yaşam oluşmaya başlamıştır diyebiliriz .

Peki bu doğa evlerinin genel özellikleri nelerdir ?

Doğa yaşamı dediğimiz bu evlerin en temel özelliği beton yapılardan oluşmayıp ahşap malzemelerden oluşması ve kurulumun kolay olup küçük metrekarelere sahip olmasıdır .20m2-30m2-40m2-60m2 gibi farklılık göstermektedir.

Dikkat edilmesi gerek unsurlar nelerdir ?

 Doğa evlerinde temel yapısı kurulumunda en önemli noktalardan bir tanesi yalıtım konusudur. Yapmış olduğunuz yalıtım doğa ya dayanıklı olmak zorundadır .Çatı ve duvarlar 4 mevsimde de kullanışlı ve sağlıklı olmak zorundadır. Diğer önemli noktalar ise kullanılan cam modelleridir .Isı yalıtımlı çift cam sistemleri bu konuda çok kullanılan  bir modeldir .


Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.