Gayrimenkul Değerleme

Bir ev satın almak veya satmak üzere olduğunuz zaman gayrimenkul değerlemesini duymuşsunuzdur. Sizler için gayrimenkul değerlemesi nedir, ne zaman ve neden değerleme yapılması gerekir ve gayrimenkul değerlendirmesini kim yapar onlara değineceğiz.

Gayrimenkul Değerleme

Bir ev satın almak veya satmak üzere olduğunuz zaman gayrimenkul değerlemesini duymuşsunuzdur. 

Sizler için gayrimenkul değerlemesi nedir, ne zaman ve neden değerleme yapılması gerekir ve gayrimenkul değerlendirmesini kim yapar onlara değineceğiz.

Öncelikle gayrimenkul değerlendirmesi nedir onu öğrenelim.

Gayrimenkul Değerlendirmesi: Bir gayrimenkulün tahmini piyasa değerini emlak piyasasında ne kadar değeri vardır onu tanımlar. Tabi ki bu işlemden dolayı gayrimenkulün değerinde satılacağını anlamına da gelmeyebilir. Sizlerde bilirsiniz ki sıcak emlak piyasasında gayrimenkullerin değerinin üzerinde satıldığı da görülmektedir.

Gayrimenkul değerlendirmesi yapılırken aşağıdaki faktörler göz önünde bulundurulur.

- Arsa ve binanın metrekaresi

-Gayrimenkulün konumu. Yani ulaşımı nasıl ve çevresinde bulunan olanaklar nelerdir.

-Gayrimenkulün durumu nasıl.

-Oda sayısı 

-Gayrimenkul içerisinde bulunan demirbaşlar 

-Erişim kolaylığı

-İmarı ne durumda

-Üzerinde mirasçı payı var mı

-Gayrimenkul yapısı

-Gayrimenkulün görünümü, düzeni ve topografyası

-Çevre de bulunan emlak satış fiyatları

-Mevcut gayrimenkul piyasa koşulları

Gayrimenkul Değerlemesi Ne Zaman Yapılır ?

Bir gayrimenkul değerlemesine ihtiyaç duyulabilecek birkaç durum vardır. 

-Bir gayrimenkul satın alıyorsanız ve kredi verecek olan bankanın size ne kadar kredi vereceğini belirlemek için gayrimenkulün değerlemesini isteyebilir.

-Alacağınız gayrimenkul için fazladan ödeme yapmak istemeyebilirsiniz.

-Gayrimenkul satımı yapmak istediğinizde fiyatı belirlemek isteyebilirsiniz.

-Herhangi bir anlaşmazlık durumunda gayrimenkulün değerini resmi olarak belirtmeniz gerekebilir.

Gayrimenkul Değerlemesinin Faydaları 

Gayrimenkul değerlemesi genellikle ev kredisi almak için  borç verenin bir şartı olsa da, hem alıcılar hem de satıcılar için faydalı bilgiler sağlayabilirler.

Evinizi satıyorsanız, önce profesyonel olarak değer biçilmesi, adil bir fiyat belirlemenize yardımcı olabilir. Mülkler genellikle istenen fiyattan daha fazla veya daha düşük fiyata satılabilse de, resmi bir değerlemeye sahip olmak size sağlam bir başlangıç ​​noktası sağlayabilir.

Bir alıcıysanız, satın almadan önce bir mülkün değerine sahip olmak, bir emlakçıyla fiyat pazarlığı yapmanıza ve mülkün ne kadar değerli olduğunu bildiğiniz için eksik sigortayı önlemenize yardımcı olabilir.

Ev alıcıları için, satın almak istediğiniz bir gayrimenkul için bir gayrimenkul değerlemesi düzenlemek, gayrimenkulün değerinden fazlasını ödememenize yardımcı olabilir. Ayrıca, bir borç verenin gayrimenkul için ne kadar ödünç almanıza izin vereceği konusunda size bir fikir verebilir.

Gayrimenkul değerlemelerini kim yapar?

Gayrimenkul değerlemeleri, nitelikli ve sertifikalı bir gayrimenkul değerleme uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Gayrimenkul değerleme uzmanları bağımsız olarak veya bankalar ve borç verenler için çalışabilirler.

Gayrimenkul Değerlemenin Maliyeti Ne Kadar ?

Bir gayrimenkul değerlemesi için ödeyeceğiniz fiyat değişebilir,

Borç vereniniz bir gayrimenkul satın aldığınızda veya ev kredinizi yeniden finanse ettiğinizde bir değerleme gerektiriyorsa, muhtemelen bu hizmeti ücretsiz olarak sağlayacaklar ve bu maliyeti ev kredisi ücretlerinize veya faiz oranınıza dahil edeceklerdir.





 

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.