Elektrik ustası ve elektrik tamir

Elektriksiz bir hayat etmek bile ne çok zor değil mi? Elektrikli kullanımına o kadar bağımlıyız ki, evde veya işte elektrikler kesildiğinde her şey durur.

Elektriksiz bir hayat etmek bile ne çok zor değil mi? Elektrikli kullanımına o kadar bağımlıyız ki, evde veya işte elektrikler kesildiğinde her şey durur. Elektrik telefonları şarj etmemize, internet kullanmamızı, televizyon izlememize ve daha çok fazlasını mümkün kılar.

Doğal elektrik kesintileri dışında oluşan problemler için elektrik ustaları yardımımıza koşuyor.

Peki elektrik ustaları ne gibi işler yapar ?

Teknik ve Kablo şemalarını okumasını iyi bilirler. Aydınlatma sistemleri ile kontrol ve problemlere hakimdirler. Arıza tespitini yapıp, bakım ve onarımını yaparlar. Elektrik konusunda hangi elektrik ustasından yardım alacağınız bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Elektrikle ilgili probleminiz montaj, arıza tamir, kablo ve hat çekme ve tesisat gibi bölümlere ayrılır.

Elektrik Montaj Ustası; Araç ,gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, Kullanılacak malzemelerin yerlerini tespit etmek. Uygun malzemelerin doğru alanlarda kullanılmasını sağlamak. Malzemelerin montajını yapmak. Kullanım kontrolünü yaparak işi teslim etmek ile görevlidir. 

Elektrik Arıza Tamir Ustası;  Elektrik tamir ustaları da kendi arasında bir kaç alana bölünür. Küçük ev aletleri, ev elektrik tesisatı gibi arızalar için kendi alanında uzmanlaşmış ustalar tarafından yapılmalıdır.

! Evde elektrik prizleri, elektronik aletler ve elektrik ile ilgili bir problem olduğunda kendiniz çözmeye çalışmayın. Elektrik çarpması hiç hafife alınmayacak bir sorun değildir. Elektrik çarpmasından kaynaklanan ölüm ve sakatlanmaları göz ardı etmemek lazım.

Elektrik ustası ihtiyacınız varsa dogru fiyat üzerinden probleminizi hemen çözecek ustalara ulaşabilirsiniz.

Evde elektrik ile ilgili bir kaç bilgi 

Evde elektrik kesilince ;  Evde elektrik kesildiğinde en fazla arıza veren eşya kombilerdir. Elektrik kesintisi yaşandığı an hemen kombi, şofben ve klima gibi aletleri kapatın ve fişini çekin.

Beyaz eşyaların fişini çekin. Elektrik kesilmesinde birden gelip giden akım, bu tarz elektrikli eşyaların yanmasına ve bozulmasına neden olur.

Telefonunuzun şarjı çok çabuk bitmemesi için, wifi yi kapatın. Ekran parlaklığını kısın, lokasyonu devre dışı bırakın ve bluetooth özelliğini kapatın. Bunları yaparak telefonun şarj süresinin daha fazla gitmesini sağlayacaktır.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.