Derin Temizlik Nasıl Yapılır

Yaza veya kışa girerken evde derin bir temizlik yapılır. Evlerde derin temizlik söz konusu olduğunda her zaman ayrıntılarla ilgilidir.

Yaza veya kışa girerken evde derin bir temizlik yapılır. Evlerde derin temizlik söz konusu olduğunda her zaman ayrıntılarla ilgilidir. Evin ulaşılması daha zor görünen alanlarını temizlemek için çaba sarf ettiğinizde, evinizin ne kadar düzenli ve daha ferah olduğunu fark edeceksiniz. Evde derin temizlik yapmak gerçekten çok zor ve zaman alan bir iştir. Bu nedenle evde derinlemesine temizlik işine girişmeden bu yazımıza göz atarak işinizi nasıl yapacağınız ve zamandan tasarruf edeceğiniz konuları öğrenebilirsiniz.

Öncelikle bir temizlik programı oluşturun, temizliğe evin hangi alanından odasından başlayacağınıza karar verin. Ardından, evde derinlemesine temizlik önerilerimizin kapsadığı tüm inceliklerin üstesinden gelmeye hazır olun.

Evde derin temizliğin faydaları nelerdir ?

- Evde yapılan derinlemesine temizlik virüsleri, bakterileri ve mikropları önler. Kirli ortamlarda ve genel ev temizliğinde gözden kaçan alanlarda bakteri ve virüsler gelişir. Genel ev temizliğinde bazı küçük mikropları uzak tutabilirken, yalnızca kapsamlı bir temizlik alta yatan daha büyük bakterileri tamamen yok edebilir.

-Derinlemesine yapılan temizlik, evinizdeki havanın kalitesini iyileştirir. Hastalık ve enfeksiyonlar, kötü iç mekan hava kalitesiyle ilişkilendirilmiştir. Ancak evinizdeki zeminler, mobilyalar ve duvarlar iyi temizlendiğinde toz akarları gibi alerjenler azalır.

- Evinizi derinlemesine temizlediğiniz zaman farkında olmasanız bile rahatlamanıza yardımcı olabilir. Sadece mevsim başlarında veya 6 ayda bir olsa bile, evinizi derinlemesine temizlemek, yaşam alanınızı arındırmaya yardımcı olur ve daha sakin ve sağlıklı bir ortam sağlar. Toz, atık ve dağınıklıktan kurtularak daha sağlıklı bir ev ortamına sahip olabilirsiniz.

Eviniz için derin temizlik ne zaman yapılmalıdır ?

Evinizi yılda bir kereden fazla derinlemesine temizlemelisiniz. Mevsimsel temizlik veya her üç ayda bir, bir seçenektir. Başka bir yaklaşım, kapsamlı temizlik listenizi haftalık veya aylık daha kısa işlere bölmek, düzenli olarak haftada bir veya 1 ila 2 görevi tamamlamaktır; bir evde yaşayan kişi sayısına bağlıdır. Bir evde ne kadar çok kişi yaşıyorsa, o kadar düzenli olarak iyice temizlenmelidir.

Evde derin temizliğe başlarken yapılacak şeyler

-Eviniz de derin temizlik yapmak, pahalı özel ürünlerin kullanılmasını gerektirmez. Ovma fırçası, kabartma tozu, beyaz temizlik sirkesi, eldiven, paspas, sünger, süpürge, bulaşık deterjanı ve mikro fiber bezlerin tümü mükemmel ve ucuz temizleme araçlarıdır.

- Oda veya alanla ilgisi olmayan veya kullanılmayan, göze çarpan herhangi bir şeyi yeniden yerleştirilmelidir veya kaldırılmalıdır. Dağınıklığı ortadan kaldırmak evde derin temizlik işleminizi kolaylaştırır ve bu temiz yüzeyleri görmek sizi temizliğe devam etmeye motive edebilir. 

-Çok amaçlı bir temizleyici kullanın. Çok amaçlı temizleyici, temizlik boyunca ihtiyacınız olan şeylerden biridir. Pahalı bir temizleyici satın almak yerine, beyaz sirke kullanarak evde bir temizleyici yapabilirsiniz. Bir sprey şişinde 1 su bardağı beyaz sirke ve 1 su bardağı suyu birleştirin ve iyice çalkayın. Herhangi bir riskten kaçınmak için solüsyonun adını sprey şişesinin üzerine yazmayı unutmayın.

- Pencere temizliği; Pencere temizliğine önce kenar ve rayları temizleyerek başlayın. Ardından tüm pencere camını temizleyin. Önce iç cam sonra dış cam olarak silerseniz, kalan lekeleri, çizgileri görmek ve düzeltmek daha kolay olacaktır. 

Mutfakta Derin Temizlik

- Ocak ve fırın: Fırınınızı temizlemenin üç yöntemi vardır. İlk tercih kendi kendini temizleme seçeneğidir. Fırınınız bu işlevi sunuyorsa, fırını boşaltın ve bu döngüyü başlatın. Bu işlev mevcut değilse, temizlemek için çok amaçlı bir temizleyici kullanın. çok amaçlı bir temizleyici kullanarak ocağı yumuşak bir ovma fırçasıyla ovun. Ocağınızın tüm parçalarını ayırın. Bu parçaları zarar vermeyecek bir deterjanla veya karbonat, limon ve su karışımdan oluşan bir suda bekletin. Durulayın ve kurumaya bırakın. Ocağın üzerine önce karbonatı sonra limon suyunu dökün. Islak süngerle temizleyin. Güzel bir şekilde durulayın ve mutlaka kurulayın.

-Davlumbaz: Davlumbazın filtrelerini çıkarın ve deterjanlı suda bekletin. Kullandığınız deterjan kesinlikle filtreye zarar vermemeli. Bu nedenle en doğru deterjan bulaşık deterjanıdır. Bulaşık deterjanı biriken yağ kalıntılarını da çözecektir. Davlumbazın içini ve dışını temizleyin. Filtreleri kuruduktan sonra takın.

- Mutfak Lavabo ve Tezgah Üstü: Sıcak sabunlu su ve sert bir fırça kullanarak , musluğun etrafındaki alanlara dikkat ederek tezgahı ve lavaboyu silin . Tezgahlar dezenfekte edilmeli ve lavabolar dezenfekte edilmelidir. Bu amaçla beyaz sirke kullanabilirsiniz.

-Mutfak Dolap ve Rafları: Mutfakta dolap ve raflarında bulunan eşyaları boşaltın. Sirkeli suyla temizleyin.

-Mikrodalga ve bulaşık makinesi: Mikrodalganın içini temizlemek için bir sünger ve çok amaçlı temizleyici kullanın. Tepsiyi de çıkarın ve temizleyin. Bitirmek için dışını bir sünger ve mikrofiber havluyla silin. Tüm bulaşık makinesini temizleyin. Boşaltın, filtreyi temizleyin, ardından 1 ve 1/2 bardak sirke ekleyin ve içini temizlemek için en yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Sirke spreyi kullanarak bulaşık makinesinin dışını silin, ardından mikrofiber bir bezle temizleyin. 

 Banyoda Derin Temizlik

-Armatürler ve küvet: Kabartma tozu ve su karışımı hazırlayın ve sabun ve su küvetinizi ve armatürlerinizi harika ve sabun pisliğinden arındırmıyorsa bir fırça ile silin. Bir detay fırçası veya eski bir diş fırçası kullanarak tüm armatürlerinizi ovun, ardından mikrofiber bezle parlatın. Temizlemek için duş başlığınızı gece boyunca su ve sirke içinde bekletin. Bunu, duş başlığını çıkararak veya bir bezi temizleme solüsyonuyla ıslatıp etrafına sabitleyerek yapabilirsiniz.

-Duşakabin: Duşa kabinlerinizin temizliğine öncelikle camından başlayın. Beyaz sirke ve karbonat karışımlı suyu camlara sıkın bir süre bekleyin. Beklerken duşa kabin içerisini temizleyin. Zemin için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Daha sonra duşa kabinin camlarını ovarak temizleyin durulayın. Mutlaka duşa kabinin her yerini kurulayın.

Yatak Odasında Derin Temizlik 

- Yorgan, fırfır ve örtü gibi çarşaflar kadar sık ​​yıkanmayan çarşafları belirtilen şekilde yıkayın.

- Yatağınızı havalandırın ve altını temizleyin. Eğer evde mevcut bir buhar makinesi varsa buhar makinesiyle yatağı temizleyebilirsiniz.

-Nemli bir mikro fiber bez kullanarak tüm mobilyaları silin.

Oturma Odasında Derin Temizlik

- Kanepe ve koltuklar: Öncelikle kanepe ve koltuklarınızın tüm köşeleri ve yarıklarıyla beraber süpürün. Yeni bir mikrofiber bez kullanarak tüm kanepeyi silin. Nemli fakat ıslak olmayan bir mikrofiber bezi çok amaçlı solüsyona batırın, ardından tüm kanepeyi silin. Temiz, kuru, yumuşak bir bez kullanarak kanepeyi kurulayın .

-Mobilyalar: Mobilyaların hepsinin tozunu alın ve beyaz sirke su karışımıyla silin kurulayın. ,

Priz ve duylar: Mikro fiber bezi kullanarak priz ve duyların tozunu alın. Çok dikkat ederek hafif nemli bir bezle üzerini silin.

Eğer vaktiniz yoksa veya derin temizli konusunda bir yardımcı arıyorsanız doğrufiyat üzerinden ev temizlik elemanlarına ulaşabilirsiniz.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.