Cam Balkon Modelleri ve Özellikleri

Evinizde odadan bir adım atın güneşin ve temiz havanın tadını çıkarın. Balkonun harika yanı budur. Herkes mutlaka bir balkonum olsun ister. Güneşli günlerde balkonda temiz hava da içilen kahvenin ve çayın keyfi bir başkadır.

Evinizde odadan bir adım atın güneşin ve temiz havanın tadını çıkarın. Balkonun harika yanı budur. Herkes mutlaka bir balkonum olsun ister. Güneşli günlerde balkonda temiz hava da içilen kahvenin ve çayın keyfi bir başkadır. Ne yazık ki yağmurlu günlerde balkon kullanımı kısıtlanmış oluyor.

İnsanlar artık balkonları yaz kış kullanabilmek için cam balkon seçeneğine daha sıcak bakmaya başladı. Cam balkonlar kışın hem evdeki ısıyı daha iyi korumaya yardımcı oluyor hem de evde fazladan bir alan yaratıyor. Ayrıca çocuklu evler için güvenlik sağlıyor. Bunların yanı sıra evinize daha modern bir hava katar. 

Bu yazımızda cam balkon hakkında fikir sahibi olmak ve ne tür cam balkon yaptırmak istediğinize karar verme aşamasında size yardımcı olacak bilgiler vereceğiniz.

Neden Cam Balkon

Su ve ses izolasyonu için ek bariyer oluşturur. 

Rüzgarlı ve yağmurlu havalarda balkonunuzu kullanmanızı sağlar.

Evinizde ek bir alan oluşturabilirsiniz.

Isı ve soğutma için enerji tasarrufu sağlar.

Kış bahçesi oluşturarak balkonunuzu 4 mevsim kullanabilirsiniz.

Dışarıdan gelen toz ve kir engeller.

Hırsızlara karşı cam balkon kilitleriyle %100 koruma sağlar.

Evdeki çocuklar için güvenlidir.

Koyu ve filmli camlarla balkonunuzda daha rahat hareket edebilir. Mahremiyetinizi komşulara açmaz olmazsınız.

Evinize estetik katar

Cam Balkon Modelleri

1. Sürgülü Cam Balkon

Sürgülü cam balkon modeli altta ve üstte bulunan raylar sayesinde hareket eden cam balkon sistemidir. Sürgülü modeller diğer alternatifler içerisinde daha dar alanlar için kullanım olacağı sağlar. Kullanılacak alana göre Eşikli ve Eşiksiz sürme sistem olarak 2 alternatif vardır. Genellikle dış cephelerde eşikli sürme cam, iç cephelerde ise eşiksiz model kullanılır.

2. Katlanır Cam Balkon

En çok tercih edilen cam balkon sistemidir. Tüm kanatları açılarak istenilen yönde toplanabilir ve temizlik açısından da büyük avantaj sağlar. 

3.Pimapen Cam Balkon 

PVC pimapen cam balkon modeli genellikle çok soğuk olan bölgelerde tercih edilir. Diğer Cam balkonlara göre ısı yalıtımı ve ses yalıtımı izolasyonu daha yüksektir. Bunun yanı sıra diğer cam balkon modellerine göre temizliği daha zordur. Görünüş açısında sade ve şık bir tercih yapmak isterseni Pvc pimapen cam balkon modeli sizin yanlış bir seçenek olacaktır.

4.Giyotinli Cam Balkon

Genellikle cafe, restoran ve sosyal alanlar için tercih edilir. Kullanım rahatlığı ve konfor sağladığı için evlerde de kullanılmaya başlandı.

Giyotinli cam balkon sisteminde kanatlar yukarıdan aşağı katlanabilme özelliğine sahiptir. En altta bulunan kanat korkuluk görevi görmektedir. Kullanımı kumanda ile sağlanmaktadır. Sadece balkonlar için değil, ev penceresi için de kullanılabilir. İç alana katlanma özelliğinden dolayı temizliği de kolaydır.

5.Panoramik Cam Balkon 

Diğer Cam Balkonların aksine kanatlar yatay olarak dizayn edilmiştir. Panoramik özellikte manzara keyfi sağlar. Diğer modellere göre iki kat daha fazla su ve rüzgar yalıtımı sağlar. En altta bulunan kanat korkuluk görevi görmektedir. Balkonu havalandırmak istediğinizde üste bulunan kanadı dışa doğru açarak havalandırma yapabilirsiniz. İstediğiniz takdirde sineklik montajı çok kolay yapılabilmekte. Montajı ise diğer modellere göre daha pratik ve kısa sürede yapılır.

Cam Balkon Temizliği

Cam balkon temizliğinin kolaylığı kullandığınız modele bağlı olarak değişir. Katlanır Cam balkon modellerinde temizlik daha kolaydır.

Bütün cam balkonlarda  kullanacağımız temizlik yöntemleri.

Öncelikle camları silmeye  başlamadan önce camların profillerini temizlemeniz gerekmektedir. Çünkü profillerde bulunan toz ve kirler camların tekrar kirlenmesine neden olacaktır. Rayların içini temizlerken küçük bir fırçadan yardım alabilirsiniz. Ray aralarındaki toz ve kirleri bir nokta toplayıp elektrik süpürgesi ile çekebilirsiniz. Kullanacağınız bez yumuşak ve camı çizmeyen türden olmalı.

Cam Balkon temizliğinde kesinlikle deterjan ve kimyasal kullanmayın. Deterjanla ve kimyasallar cam da çizilmeye yol açacaktır ve ömrünü kısaltacaktır. Temizlik işlemini ılık duru su ile yapın. Bezini mümkün olduğunca ıslatın ve silin. Kendi kendine kurumasına izin vermeden hemen kurulayın.

Cam Balkonlarda Kullanılan Temperli Cam Özellikleri

Temperli Cam diğer camlara oranla daha güvenlik ve darbeye 4-5 kat daha dayanaklıdır. Bu nedenle dışarıdan gelecek darbelere karşı daha dayanıklıdır ve kolay kolay hasar almaz

Temperli camlar kırıldığı zaman ufak parçalara ayrılmaz, buda yaralanmalara imkan vermez.

Çok farklı renk seçenekleri sunar.

Her alana uyum sağlar ve estetik bir ortam yaratır.

Temberli camlar duru su ile kolayca temizlenebilir.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.