Alzheimer veya Demans Hastaları için Evde Güvenlik İpuçları

Alzheimer hastalığı yaşlı nüfusun büyük bir kısmı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Aile üyeniz veya sevdiğiniz kişi Alzheimer veya Demans belirtileriyle mücadele ediyorsa, onlar için evde güvenli bir yer yaratmak önemlidir.

Alzheimer veya Demans Hastaları için Evde Güvenlik İpuçları

Alzheimer hastalığı yaşlı nüfusun büyük bir kısmı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Aile üyeniz veya sevdiğiniz kişi Alzheimer veya Demans belirtileriyle mücadele ediyorsa, onlar için evde güvenli bir yer yaratmak önemlidir. Birkaç kolay güncelleme ve bazı olumlu pekiştirmelerle, daha güvenli bir ortam sağlamak için basit değişiklikler yapmanın bazı yararlı yollarını keşfedeceksiniz.

Yaşlı nüfusun çoğu “yerinde yaşlanmayı” seçiyor, bu da huzurevine veya destekli yaşam tesisine gitmek yerine evlerinde kalmayı tercih ettikleri anlamına geliyor. Evinde bazı basit değişiklikler yaparak sevdiklerinizi güvende tutabilirsiniz. "Yaşlılara karşı koruma" terimi, evde yaşarken sevdiklerinizin güvende olmasını sağlamak için yapabileceğiniz şeyleri ifade eder. Bu basit güvenlik ipuçları, gelecekte güvenli ve keyifli bir evde yaşayabilmeleri için evde yapılacak küçük güncellemeleri içerir. Bir evi yaşlılara karşı koruduğunuzda, güvende olduklarından emin olmak için mümkün olduğunca çok önlem aldığınızı bilerek içiniz rahat edecek.

Bir evi yaşlılara karşı koruma altına almaya hazırlanırken, sevdiklerinizin ne yaptığınızı ve nedenini anladığından emin olun. Bu değişiklikleri güvenlikleri için yaptığınızı ve mümkün olduğunca uzun süre evlerinden keyif almalarını istediğinizi onlara açıklayın. Belli bir bağımsızlık düzeyini korumalarını kesinlikle isteseniz de, birçok demans hastasının gözetim olmadan evlerini terk etme veya dolaşma eğiliminde olabileceğini unutmamak önemlidir, bu nedenle güvenlik planınızı oluştururken bunu göz önünde bulundurmanız gerekir.

Acil bir durumda tetikte kalmaya ve iletişim bilgilerinizin evde göze çarpan bir yere asılmasına hazır olun. Bir izleme sistemi, acil bir durumda sevdiklerinizin sağlık görevlilerini uyarmasına yardımcı olabilir. Evi yaşlılara karşı korumak için ne yaparsanız yapın, rutinlerini engellemediğinden emin olun. Bir programa bağlı kalmak, evinde birkaç değişiklik yapsanız bile sevdiklerinizin sakin ve güvende hissetmesine yardımcı olabilir.

Evinizin her odasını daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Sevdiklerinizin sağlığını korumak için ev güvenliğini nasıl iyileştirebileceğinize dair bazı öneriler:

Yatak odası

Yangın riskini azaltmak için alan ısıtıcılarını ve ısıtılmış battaniyeleri çıkarın.

Sevdiklerinizin geceleri daha iyi görebilmesi için yatak odasına, banyolara ve koridora bir gece lambası ekleyin.

Kolayca dolaşabilmeleri ve yerdeki eşyalara takılmamaları için bu odadaki fazla dağınıklıktan kurtulun.

Sevdiklerinizin açmaya çalışmaması için mümkünse yatak odası pencerelerine bir kilit takın. Pencere kilitleri de kazaları önlemeye yardımcı olabilir.

Mutfak

Özellikle mutfak ve yatak odasında tüm duman dedektörlerinin düzgün çalıştığından emin olun.

Dolaplarda yüksek olan eşyaları alt seviyeye taşıyın, böylece sevdikleriniz çok yüksek eşyalara ulaşmak için zorlanmak zorunda kalmaz.

Mutfağa bir alan kilim eklemeyi düşünün ve düz zeminlerde daha iyi çekiş sağlamak için güçlü bir çift taraflı bant kullanarak zemine yapıştırın.

Acil durum telefon numaralarını buzdolabının üzerinde belirgin bir şekilde görüntüleyin ve yakınlarda bir telefon olduğundan emin olun.

Banyo

Hastanın bu alanlara daha kolay girip çıkmasına yardımcı olmak için banyo ve duşa tutunma çubukları takın.

Sevdiklerinizin banyo ve duşta düşmelere karşı korunmasına yardımcı olmak için kaymaz bir mat kullanın.

Yükseltilmiş bir klozet oturağı eklemeyi düşünün ve tuvaletin yanına bir tutunma çubuğu yerleştirin.

Banyodaki küçük cihazların fişini çekin ve yangınları önlemek için çocukların açamayacağı priz kapakları kullanın.

Kazaları önlemek için muslukları sünger veya köpük gibi yumuşak bir malzemeyle kapatın.

Merdivenler

Geceleri merdiven inip çıkarken sevdiklerinizin görebilmesi için merdivenlerin üstünde ve altında bir ışık anahtarı olduğundan emin olun.

Merdivende halı olsa bile, çekişi artıracağından merdiven basamakları ekleyin.

Merdivenlerde korkuluk olduğundan ve duvara sıkıca sabitlendiğinden emin olun.

Sevdiklerinizin kafa karışıklığını önlemesine yardımcı olmak için merdivenlerin üstündeki her odanın kapılarını net bir şekilde etiketleyin.

Oturma odası

Takılma ve düşme riskini azaltmak için uzatma kablolarını ortadan kaldırın.

Atılan kilimleri çıkarın ve hasarlı halıyı onarın veya değiştirin.

Tüm aydınlatmanın parlak olduğundan emin olun ve yangın veya ampullerin kırılma olasılığını önlemek için masa veya zemin lambası yerine tavan aydınlatması kullanın.

Bahçe/Veranda ve Diğer Açık Alanlar

Evin içine giden adımları kontrol edin ve yapısal olarak sağlam ve güvenli olduklarından emin olun. Kenarları parlak, yansıtıcı bantla işaretleyin.

Sevdiklerinizin merdiven kullanmak zorunda kalmadan eve girmesine yardımcı olmak için korkuluklu bir rampa kurun.

Her şeyin eşit ve düz olduğundan emin olmak için yürüyüş yollarını ve bahçe alanlarını kontrol edin. Bükülmüş betonu veya çarpık ahşabı çıkarın veya değiştirin.

Propan tankları, çakmaklar, meşaleler ve dış mekan mumları dahil olmak üzere ızgaraları ve diğer ısı kaynaklarını çıkarın.

Evde Yaşamayı Keyifli Hale Getirin

Sevdiğiniz kişinin görünümünü ve günlük rutinini iyileştirebilecek birkaç basit şey yaparak olumlu zihinsel sağlığı desteklemek ve teşvik etmek kolaydır. Onların ruh halini iyileştirmeye yardımcı olacak bazı neşeli süslemeler, sanat eserleri ve hatta ev bitkileri ekleyerek başlayın. Geçmişte seyahat ettikleri bir yerin manzara resmi gibi, onlar için kişisel olan bir şey arayın. Aile fotoğrafları, Alzheimer hastalığı veya bunama hastalığı olan kişileri sevdikleri insanların yüzlerine aşina tutabilecek bir başka harika öneridir.

Eve dekorasyon eklemenin yanı sıra, sevdiklerinizin aktif ve meşgul kalabilmesi önemlidir. Yapbozlar, kelime oyunları ve zihinsel uyarımı teşvik edebilecek boyama kitapları gibi evde yapabilecekleri eğlenceli aktivitelere bakın. Bu koşullarla uğraşan kişilerin, potansiyel olarak tehlikeli davranışlarda bulunmamalarını sağlamak için bol miktarda dikkat dağıtıcı olması önemlidir. Boyama, dikiş veya tığ işi gibi yeni şeyler denemeleri için onları teşvik edin. Sanat ve zanaat, boşta kalan elleri ve zihinleri meşgul ederken aynı zamanda bir tatmin ve gurur duygusu da sağlar. Evde keyifli zaman geçirmenin anahtarı, kişinin her gün bir şeyler başarıyormuş gibi hissetmesi için yapacak çok işi olduğundan emin olmaktır. Mümkün olduğunda, sevdiklerinizi ziyaret edin ve güvendikleri insanlarla yüz yüze iletişim kurmaları için basit tahta oyunları oynayın.

Elbette hobiler ve dekor dışında, sevdiklerinizin evdeyken kendilerini rahat hissetmesi de önemli. Onları zinde tutmak ve onlara pozitif bir enerji artışı sağlamak için basit günlük egzersiz rutinlerini uygulamaya teşvik edin. Sakinleştirici bir müzik ve bir çift kaliteli kulaklık, sevdiklerinizin rahatlamasına yardımcı olmanın başka bir kolay yoludur. Olası bir yangın riski oluşturabileceğinden kokulu mumlar veya uçucu yağ difüzörleri kullanmaktan kaçının. En sevdikleri kokuları içeren oda spreyleri arayın, böylece evde endişe duymadan rahatlatıcı kokuların tadını çıkarabilirler. Sevdiğiniz kişi dışarı çıkabiliyorsa, onu en sevdiği parka ya da sakin bir sanat müzesine götürmeyi düşünün.

Alzheimer hastalığı ve bunama ile başa çıkmak kolay değildir, ancak bazı basit güvenlik ipuçlarıyla sevdiklerinizin evdeyken olabildiğince güvende kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu ipuçlarını takip edin ve gerekli değişiklikleri yapın, böylece hepiniz içiniz rahat olsun. Ev ortamını mümkün olduğunca eğlenceli hale getirmeye çalışmayı unutmayın, böylece gelecek yıllarda orada yaşamaya devam etmek isteyeceklerdir.

Alzheimer veya Demans  hastalığı bulunan yakınlarınız için güvenli ve bu konuda uzman olan bir yardımcıya ihtiyacınız varsa doğru fiyat üzerinden yaşlı bakımı hizmeti alabilirsiniz.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.