Oto Koltuk Döşeme Çeşit ve Özellikleri

Arabanız için mükemmel koltuk döşemeleri seçmenize yardımcı olmak için deri, vinil ve kumaş gibi en yaygın malzemelerin artılarını ve eksilerini anlatan bir yazı hazırladık.

Arabanız için mükemmel koltuk döşemeleri seçmenize yardımcı olmak için deri, vinil ve kumaş gibi en yaygın malzemelerin artılarını ve eksilerini anlatan bir yazı hazırladık. Bu üç koltuk döşeme türü, uygun fiyatlı, orta sınıf ve birinci sınıf seçenekleri temsil eder, Böylece bir sonraki fiyat noktasına yükselmeye değer olup olmadığını kendiniz görebilirsiniz.

Deri Oto Döşeme

 Bazıları için deri, birinci sınıf hissi ve bitiş için en uygun koltuk kaplamasıdır. Dayanaklı, rahat ve görsel olarak çekicidir. Doğru ürünlerle bakımı oldukça kolaydır. Deri koltuk kaplamasının artıları ;

- Birinci sınıf hissi; Deri koltuklu herhangi bir araca binin ve farkı hemen hissedin. Deri hissi verir, kokar ve pahalı görünür. Aracınıza sınıfının en iyisi bir görünüm kazandırır.

- Rahatlık; Deri son derece destekleyici bir malzemedir. Yani doğru köpük yastıklama ile birleştiğinde en konforlu ve destekleyici koltuk seçimini yapar

-Dayanıklılık ve bakımı; Doğru ürünler kullanarak deri kaplamalarınızın bakımı yaparsanız uzun bir süre kullanabilirsiniz.

Oto koltuk döşeme malzemeleri söz konusu olduğunda deri en üst seçenek olabilir, fakat dezavantajları da yok değil.

Deri koltuk döşemelerinde bazı dezavantajlar;

-Pahalı; Deri oto koltukları arabanızın fiyatına biraz yükseltebilir.

-Bakım: Deri oto koltuklarının bakımının kolaylığına değindik, ancak arabanızı düzenli olarak temizleyen ve bakım yapan biri değilseniz bakımı sizin için zor olabilir. Doğal olduğu için derinin kurumasını ve çatlamasını önlemek için düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Ayrıca oldukça kolay lekelenebilir.

-Tamir; Deri koltuklarınızın delici bir cisimle delinmesi veya sigara yanığı gibi deliklerin onarılması bayağı bir maliyeti olacaktır. Deri koltuğun çerçevesi üzerine sıkıca çekildiğinden, hasar görmesi son derece de kolaydır.

-Vegan Dostu Değildir; Deri döşemeler hayvan derisinden yapılır.

Vinil Oto Koltuk Döşeme

Araba koltukları söz konusu olduğunda vinil kaplama daha ucuz bir seçenek gibi gelebilir, ancak malzemenin modern versiyonları düşünüldüğünde çok daha iyi görünüyor ve hissediliyor. Vinil oto koltuk döşemenin avantajları

-Bakımı; Derinin biraz bakım gerektiği yerde vinil bunun tam tersidir. Dayanaklı plastikten üretilen vinil, bakımı çok kolay ve ne kadar yol kat ederseniz edin yeni gibi görünmeye devam edecektir.

-Temizliği; Silinebilir ve leke tutmaz. Koltuk kaplamaları sürekli kirlenenler için son derece cazip bir seçenektir.

-Çevre Dostudur.

Vinil oto koltuk kaplamasının dezavantajları

-Dayanıklılık; Vinil kaplamanın hasar alması daha kolaydır. Bagaja büyük parçalar koymak için düzenli olarak arka koltukları katlarsanız, bu gerçek bir sorun olabilir, çünkü keskin kenarlar koltukları kolayca çizebilir veya zarar verebilir.

-Fiyat; Vinil deriden çok daha ucuzdur. Deri ile aynı görünüş şıklığına ve deri hissine sahip değildir.

-Yazın kullanımı; Yaz aylarında ısıyı çok fazla çeker. Deri gibi nefes almaz. Sıcak havalarda uzun yolculuk yapıldığında rahatsız edici olabilir.

Kumaş Oto Döşeme

Modern oto kumaş döşemeleri, çeşitli faydalar sunan ve şaşırtıcı derecede bakımı kolay olan naylon ve polyester gibi malzemelerden yapılmıştır. Kumaş Oto Döşemesinin bazı avantajları;

- Rahatlık; Hem vinil hem de deri araba koltukları yaz aylarında çok ısınabilir, ancak bunu kumaş malzemelerle ilgili bir sorun olarak görmezsiniz. Naylon ve polyester, hava nasıl olursa olsun nefes alabilir ve aynı zamanda yeterli destek ve rahatlık sunar.

- Fiyat; kumaş, araba koltukları için en uygun fiyatlı seçenektir ve çoğu üretici bu tür malzemeyi temel modellerinde standart olarak sunar. Yani, kurtarmak için iyi bir yol.

-Dayanıklı; Naylon gibi modern kumaş malzemeler, silip süpürebileceğiniz, temizlemesi kolay bir kaplama ile beklediğinizden daha dayanıklıdır.

Kumaş Oto Döşemelerinin Dezavantajları

-Görünüş; Bazı üreticiler kumaş koltuklarının oldukça çekici görünmesini sağlamak için zaman harcasa da, malzeme görünüm bölümünde hala deri veya vinil ile yarışamamaktadır.

- Kirlilik; Naylon ve polyester gibi malzemelerin piyasaya sürülmesi, kumaş koltukların temizlenmesini ve bakımını kolaylaştırmış olsa da, özellikle açık renkli seçenekler olmak üzere, leke ve renk bozulmasına hala en yatkın olanlardır.

-Koku; Kumaş malzemeler nemi ve kötü kokuları diğer malzemelere göre daha fazla emme eğilimindedir, bu nedenle koltuklarınızın güzel görünmelerini, kokmalarını ve kendilerini en iyi şekilde hissetmelerini sağlamak için koltuklarınızın bakımını düzenli olarak yapmanız gerekir. 

Sizde aracınızın döşemelerini değiştirmek veya onarımı yaptırmak istiyorsanız doğru fiyat üzerinden oto koltuk döşeme ustalarına ulaşabilirsiniz. 

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.