Ofis ve işyeri Temizliği

Ofis ve işyeri temizliğinde profesyonel yardım almak için birçok neden vardır .Ofis ve işyeri temizliği için bir temizlik şirketi ile anlaşmanız, ofis ve işyerin temizliğinde bir fark yaratacaktır.

Ofis ve işyeri temizliğinde profesyonel yardım almak için birçok neden vardır .Ofis ve işyeri temizliği için bir temizlik şirketi ile anlaşmanız, ofis ve işyerin temizliğinde bir fark yaratacaktır. 

Bir ofis çalışanı haftanın 5 gününü kapalı bir alanda geçirir ve bazı işyerlerinde her kesimden farklı insan tipleri bulunur. Daha verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak için temiz ve sağlıklı bir ofisin gerekli olduğu anlamına gelir. 

Hangi sektörde olursanız olun, binanızı ve ofisinizi temiz tutmak her işletmenin en büyük önceliğidir. İşyerinizi temiz ve sterilize etmek, taviz verebileceğiniz bir şey değildir. 

Temizlik bağlılık ve özveri gerektiren bir iştir. Ofis ve işyeri temizliği profesyonel destek almanız için birkaç nedenden bahsedelim.

- Ofis ortamı işinizin bir yansımasıdır, kuruluşunuzu nasıl yönettiğinizin bir görüntüsünü gösterir. Bu işletmenizin başarılı olabilecek ya da bozulabilecek bir imaj çizdiği anlamına gelir. İlk izlenim her zaman çok önemlidir. Ofis ve işyeri temizliğini, profesyonel bir kişinin yapması, hem çalışanlar hem de potansiyel müşteriler için davetkar ve çekici bir iş yeri yaratmaya yardımcı olacaktır. 

- Profesyonel bir temizlik elemanı, ofisi açtığınız andan kapanış saatine kadar yoğun bir programda çalışabilir. Ofis ve işyeri temizlik hizmeti aldığınızda, dikkat dağınıklığını ortadan kaldırır ve işyerinde üretkenliği artırır. Bu ofis çalışanlarının birincil görevlerine odaklanmalarını ve iş akışını iyileştirmelerini sağlayacaktır.

- İnsanların gelip gideceği bir işyerinde temizlik en büyük önceliktir. Temizlik elemanı ofisinizi en üst düzeyde temiz tutma konusunda devamlılık sunar. 

- Bazı ofis yöneticileri, ofis ve yerlerini temizlenmek için çalışanlarına güvenir. Temizlik hizmetlerinde maliyetten tasarruf edebilmenize rağmen, çalışanlarınız iş yerindeki asıl sorumluluklarının üzerinde odaklarını ve önemli miktarda zamanlarını kaybederler. Bu, daha az üretkenlik ve daha az olumlu bir sonuca yol açabilecektir. 

Ofisiniz İçin Genel Temizlik Gereksinimlerini Ayarlayın.

Ofis ve işyeri temizliği için bir temizlik şirketi ile anlaşmaya karar vermişseniz, net bir genel temizlik gereksinimlerini belirlemeniz gerekir. Bu gereksinimler ayrıca size doğru şirketi seçmeniz için yardımcı olacaktır.

- Temizlik elemanın ofis temizliğe odaklanmasını istediğiniz belirli bir alanları belirleyin. Bunlar ulaşılması zor alanlar, konukların sıklıkla gördüğü ve kullandığı alanları ve sıklıkla toz ve kir biriktiği alanlar olabilir. Ayrıca şirketin derin temizlik, fayans ve derz temizliği, halı temizliği gibi ihtiyacınız olan hizmeti sunup sunmadığını kontrol edin.

-Profesyonel temizlik hizmetleri almak söz konusu olduğunda bütçeyi belirlemek çok önemlidir. Ofisiniz  için en iyi sonuçları istiyorsunuz, ancak servis ücretinin de ucuz ve makul olmasını istiyorsunuz. Farklı temizlik firmalarından fiyat teklifleri isteyip fiyatlarını karşılaştırarak kendinize en uygun firmayı belirleyebilirsiniz. 

-Şirketin sunduğu ödeme yöntemlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Kredi kartı veya çek kabul ediyorlar mı? Sadece nakit ödeme kabul ediyorlar mı yoksa çevrimiçi ödeme yapabilir misiniz? Ayrıca ödeme kolaylığı ve kolaylığını da göz önünde bulundurmalısınız, böylece herhangi bir ödeme sorunu ve sıkıntısı yaşamazsınız.

-Temizlik programı, temizlik faturanızın önemli bir belirleyicisidir. Haftada bir, iki haftada bir, iki haftada bir, ayda bir, iki ayda bir veya üç ayda bir çalışacak temizlikçilere mi ihtiyacınız var? Temizlik şirketinin esnek bir zamana sahip olduğundan ve çalışma saatlerinden sonra bile tercih ettiğiniz programa uyduğundan emin olmalısınız.

-Güven kesinlikle genel temizlik gereksinimleri listenizde olmalıdır. Ofisininizin, misafirlerinizin ve personelinizin refahı için şirketin sigortalı olduğundan ve temizlikçilerinin güvenilir olduğundan emin olmanız gerekir. İşçiler dikkatli bir inceleme sürecinden geçti mi? Herhangi bir kayıp, hasar veya kaza için tazmin edilecek misiniz? Bunlar, korunmanız için şirkete sorabileceğiniz bazı sorulardır.

-Doğru temizlik ekipmanına ve çözümlerine sahip olmak, kusursuz bir sonuç elde etmenin anahtarıdır. Ancak işçiler onları nasıl kullanacaklarını ve manevra yapacaklarını da bilmelidirler. Durum buysa, temizlik şirketinizin binanız için profesyonel kalitede temizlik ekipmanı ve ürünleri kullandığını bilmenin içiniz rahat olacaktır. Şirketin temizlik hizmetlerine yardımcı olmak için teknolojiyi kullanması da bir artı faktör olacaktır.

-Çevreye önem veren tüketicilerden biriyseniz, şirketin çevre dostu olması genel temizlik gereksinimleri listenizde olabilir. Bu nedenle temizlik firmasının uygulamalarını göz önünde bulundurmalısınız. Temizlik görevleri için toksik olmayan ve çevreye zarar vermeyen temizlik ürünleri kullanıyorlar mı? Şirket, çalışanlarının ve çevrenin sağlığını sağlamak için sürdürülebilir uygulamalar kullanıyor mu?

Temizlik Şirketlerinden Alabileceğiniz Hizmetler

Rutin Temizlik: Rutin temizlik hizmeti, süpürme, toz alma, paspaslama ve silme gibi genel temizlik işlemlerini içerir. Ofisinizin her zaman temiz ve lekesiz görünmesini sağlamanın bir yolu genellikle düzenli programlar için rezerve edilir.

Derin Temizlik, Bu hizmet normal temizlikten daha kapsamlı ve derinlemesinedir. 

Sanitasyon Hizmetleri: Ofisinizin dezenfeksiyonunu ve sanistasyonunu da kapsar. Merdivenler, asansörler, tuvaletler ve lobi gibi konukların her gün gelip gittikleri alanlar için daha fazla geçerlidir. 

Tuvalet Temizliği: Bu, zaten düzenli temizlik hizmetlerine dahil olsa da, bir çok ticari kuruluş yalnızca tuvalet temizliği için temizlik şirketlerine rezervasyon yaptırmaktadır.

Tavan ve Duvar Temizliği: Temizlik söz konusu olduğunda duvarlar ve tavanlar genellikle fark edilmez. Ancak bu alanlar zamanla kirlenebilir ve tozlanabilir. Bu olduğunda, kir ve örümcek ağlarını temizlemek için duvarlarınızı ve tavanınızın tozlarını almak, silmek ve yıkamak için ticari temizlik şirketleri kiralayabilirsiniz.

Pencere Temizliği: Birçok ticari binada çok sayıda pencere bulunur ve pencereler de işletmenizin bir parçası olduğundan, bunları ticari temizlik ihtiyaçlarınızın bir parçası olarak da dahil etmelisiniz. Pencere temizliği zaten hem iç hem de dış pencerelerin temizlenmesini içerir ve bazı şirketler oluk temizleme ve pencere onarımları gibi ek temizlik hizmetleri sunar.

Hali ve Perde Temizliği: Uzun süredir yıkanmamış ve kuru temizleme yapılmamış halı ve perdeleriniz varsa, ticari temizlik şirketleri halı ve perde temizliği sunar. Bu hizmetlerin bazıları buharlı temizleme, kuru temizleme, halı ve perde tamiri, koku giderme ve leke çıkarmadır.

Döşeme Temizliği: kanepeler ve koltukların temizlenmesi zordur. Neyse ki, döşeme temizliği yapmak için temizlik şirketi ile anlaşabilirsiniz. Profesyonel temizlikçiler, bunun gibi zorlu unsurlarla etkili bir şekilde başa çıkmak için eğitim ve bilgiye sahiptir. 

Ofisinizde Düzenli Olarak Temizlenmesi Gereken Yerler

Ofis temizliğinde mutlaka temizlenen alanlar olduğu gibi gözden kaçan alanlar da vardır. Ofisinizde veya işyerinde mutlaka düzenli ve temiz tutulması gereken yerler şunlar;

Tuvalet; Ofis içerisindeki tuvaletler, her zaman temiz olmalıdır. Tuvaleti dezenfekte etmek, ofis içinde en çok gözden kaçan bir durumdur. Tuvalet temizliğinin yanında mutlaka dezenfekte edilmelidir.

Mola Odası veya Kiler; Ofisinizde bulunan mola odaları her zaman temiz olmalıdır. Mola odası ve kilerler farklı tür ve bakteri türlerine ev sahipliği yapar. Kiler genel olarak ofisin mutfağı veya yiyecek ve içeceklerine ev sahipliği yapar. Elektrikli küçük ev aletleri de burada bulunur. Kahve ve çay makinesi gibi eşyaların su haznesi, bakteri ve küf için ideal bir üreme alanıdır.

 Bu alanların yanında Zemin, Merdiven korkulukları ve Çalışma masaları gibi alanların temizliğine dikkat edilmelidir.

Sizde ofis veya işyeriniz için temizlik şirketi veya temizlik elemanı arayışındaysanız doğrufiyat üzerinden ofis ve işyeri temizliği konusunda profesyonel yardım alabilirsiniz.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.