Konut İlanı Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konutunuzu satmak veya kiralamak için dogrufiyat.net üzerinden ilan vermek istiyorsanız, yüzlerce ilan bulunan site içerisinde ilanınızın dikkat çekebilmesi için birkaç noktaya önem verilmelidir. Sizin konut ilanınızın göze çarpan bir ilan olması için, ilan verirken şunlara dikkat edin.

Konutunuzu satmak veya kiralamak için dogrufiyat.net üzerinden ilan vermek istiyorsanız, yüzlerce ilan bulunan site içerisinde ilanınızın dikkat çekebilmesi için birkaç noktaya önem verilmelidir. Sizin konut ilanınızın göze çarpan bir ilan olması için, ilan verirken şunlara dikkat edin.

- Öncelikle başlık için doğru kelimeleri seçin. Konutun önemli özelliklerini ve detaylarını başlık içerisinde bulundurmaya özen gösterin. Mesela; Kartal'da Güvenlikli, Açık Havuzlu, Deniz Manzaralı 17.katta 3+1 Daire 

-Konutun fiyatını; dairenin iç ve dış özelliklerini, konumu göz önünde bulundurarak doğru bir şekilde biçin.

- Bol bol fotoğraf yükleyin. Ne kadar fazla ve ayrıntılı fotoğraf yüklerseniz karşı taraf konutu daha ayrıntılı inceleyebilecektir. Unutmayalım ki, fotoğraflı ilanlar her zaman daha fazla ilgi görmektedir. 

-Fotoğraf çekerken evin gerçek alanını göstermek önemli bir noktadır. Fotoğraf çekilecek konutu çekim yapmadan mutlaka düzenli olmasına dikkat edin. Eğer daire içerisinde eşya bulunuyorsa, orta bulunan küçük eşyaları kaldırıp daha ferah bir görüntü elde edin. Mutfakta fotoğraf çekerken, tezgah üzerinde bulunan küçük ev eşyaları dahil her şeyi kaldırın. Daire içerisinin temiz, ferah ve geniş görünmesi için perdeleri açın.

- Fotoğraf çekmek gün ışığından yararlanın. Tabi gün ışığından yararlanırken de hava durumunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Güneşli bir günde çekim yapmaya önem gösterin. Ve saat olarak öğleden sonraki saatleri tercih edin. Fotoğraf çekemi yaparken güneşi arkanıza almanız gerekir. 

- Fotoğraf çekerken fotoğrafın açısını iyi ayarlamak gerekmektedir. İlanda fotoğraflara bakan kişide sanki evi gezermiş gibi bir his uyandırmanız gerekmektedir. Bunun için ise küçük odalarda odanın kapısında durarak, koridor ve geniş odalar içinde alanı en geniş gösterecek açıyı bularak fotoğraf çekin. Alanı geniş göstermek için ise fotoğraf makinesini veya telefonu yatay şekilde tutmakta fayda vardır. 

-Çekilen fotoğrafları mutlaka gözden geçirdikten sonra yayınlayın. Kötü ve bulanık çıkmış fotoğrafları eklemeyin. Ve kesinlikle fotoğraf üzerinde oynama veya filtre yapmayın. 

-Konutun özelliklerini mutlaka belirtin. Konumu, iç ve dış özelliklerini, ulaşım ve çevrede bulunan sosyal alanları yazın. Merkezi konumda bulunan bir daire çocuklu aileler için önem taşır. Yada ulaşım kolaylığı herkes için önemli bir noktadır. Bunlar gibi, konut çevresinde bulunan hastane, eczane, okul, alışveriş merkezi, toplu taşıma durakları, çocuk oyun parkları gibi yerleri ilanınızda belirtin.

Verdiğiniz bilgiler mutlaka gerçeği yansıtmalıdır. Doğru olmayan ve eksik bilgi vermeyin.

- Konut ilanınızda site içerisinde doldurulması gereken alanları eksiksiz doldurun.

- Site içerisinde doldurulması gereken alanlar dışında, konutun özelliklerini ve konut hakkında bilinmesi gerekenleri açıklama olarak yazın.

Satılık veya Kiralık konutunuz için ilan verirken, ilanın içerisinde kullanılan bazı kelimeler müşterilerin ilgisini daha fazla çektiğini bilmek gerekir. Peki bu sihirli kelimeler hangileridir ? Bu kelimeleri kullanarak ilanınızın daha fazla görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Tabii ki de  doğruyu yansıtan kelimeleri kullanmak gerekmektedir.

- Prestijli Konum: Ev alacak veya kiralayacak insanların evin bulunduğu konum önem verdikleri en büyük özelliklerden biridir. Prestijli bir konuma sahip olan ilan daha fazla ilgi görmektedir.

-Taşınmaya Hazır: Genel olarak kiralık konut arayanlar için sihirli kelimelidir. Taşınmaya hazır bir daire her zaman daha caiz görünmektedir.

-Lüks : Bu kelimenin geçtiği ilana bakan bir kişi konutun konforlu ve kaliteli malzemeler kullanıldığını düşündürecektir. 

- Okula Yakın: Çocuklu ailelerin olmazsa olmazı, konutun okula yakın olmasıdır. 

- Masrafsız: İlanda bulunan konutun, boya badana, temizlik ve tadilata ihtiyaç olmadığını belirtir. Bu da taşınma gibi bir süreçte oluşacak masrafları aza indireceği için, ilgi çekebilecektir. 

-Parka Yakın: Çocuklu aileler, evcil hayvanını bulunan aileler ve emekli kişiler için evin yakınında park bulunması avantajdır. Buda bu tarz ailelerin ilgisini daha fazla çekecektir.

-Anahtar Teslim: Konut gerçekten taşınmaya hazır bir halde ise mutlaka anahtar teslim kelimesini bulundurun.

-Geniş Daire: Geniş daire her zaman her kesim için cazip bir evdir. 

-Manzara: Eğer dairenin deniz, orman, şehir manzarası varsa mutlaka ilan içerisinde belirtin.

-Acil Satılık: Bir ilanda Acil Satılık ibaresini gören bir kişi konutun fiyatının olduğundan daha düşük olacağı fikrini vermektedir.

-Otopark: Günümüzde her evde bir araç bulduğunu göz önünde tutarsak, insanlar otopark önem arz etmektedir.

-Uygun Aidatlı: Çoğu zaman aidat bedelleri yüksek rakamlardan oluşabiliyor. Uygun aidatlı bir daire ilgi çekecektir.

Sizde en hızlı bir şekilde konutunuzun satılmasını veya kiralanmasını istiyorsanız. Dogrufiyat.net üzerinden ilanınızı verebilirsiniz.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.