ECO mod Nedir? İşlevleri Nelerdir ?

Araç ECO Modu yakıt tüketiminde size ortalama %24 tasarruf sağlar. Eco Modu nedir ve hakkında bilmek isteklerinizi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

ECO modu Nedir ? 

Araç ECO Modu yakıt tüketiminde size ortalama %24 tasarruf sağlar. Eco Modu nedir ve hakkında bilmek isteklerinizi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

ECO modu : Eco dan da anlayabileceğiniz gibi araçta kullanılan yakıtın tüketiminde tasarruf sağlar. Eco Modu, aracın çeşitli sistemlerini daha az agresif olacak şekilde yeniden programlar, bu da araç sistemlerinin belirli özelliklerini değiştirmeye, mekanik olarak girdiye daha az duyarlı olmaya neden olur. ECO Modu, sürüş sırasında daha iyi yakıt tüketimi elde etmek için bir dizi teknik ve uygulamadan başka bir şey değildir.

ECO modu, güç talebini azaltır ve yakıt verimliliğini artırır. Spor Modunun tam tersidir . Araç ECO Modu düğmesi sürücü ve yolcu koltuğu arasındaki orta konsolda veya orta panelde veya bazı otomobillerde bulunur, ECO Modu araç bilgi ekranından açılabilir.

Araba ECO Modu, temel olarak gaz pedalına verilen gaz tepkisini azaltır. Gaz pedalına bastığınızda, araç ECO modu, aracı normalden daha yavaş hızlanmaya zorlayan gaz pedalının hassasiyetini azaltır. Gaz kelebeğinin geniş açılmasına izin vermez, bu da motora hava-yakıt girişini azaltmaya neden olur.

Bu nedenle, aracınızın hızlanması ve RPM'yi yükseltmesi daha uzun sürer. Arabanın yavaş olduğunu hissetmenizin nedeni budur. Bunun nedeni girdiye daha az yanıt vermedir. Bu sayede araç daha az yakıt harcar. Araba ECO modunda, araba vites yükseltme daha düşük devirde gerçekleşir, bunu yaparken araba daha yüksek devire gitmez ve yakıt tüketimini azaltır.

ECO Modu İşlevi

- Gaz Hassasiyetini Azaltır : Sürücünün aşırı hız yapmasını engeller. Gaz pedalına ani bir şekilde basıldığında, hızlanmayı düzelterek yakıt verimliliğini artırmak için gazı yavaşça açar.

-Arabayı Otomatik Olarak Kapatır: Özellikle kavşaklarda yakıt tasarrufu için durdurulduğunda aracı otomatik olarak KAPATIR ve manuel araçlarda debriyaja basıldığında aracı yeniden başlatır. Otomatik otomobillerde, otomobil ECO modu gaz kelebeği plakasını normal durumlardan daha az açarak motor silindirine giden hava yakıtını azaltır.

-Şanzımanı Daha Önce Arttırır: Araba ECO modu ayrıca şanzıman vites yükseltmesini rutin sürüşte olacağından daha düşük RPM'de gerçekleştirir. Bu, otomobil ECO Modunun şanzımanı daha düşük RPM'de daha yüksek bir vitese geçirdiği anlamına gelir. Bu nedenle motor devrini düşürür (yavaş hızlanır) ve daha fazla yakıt tüketilen yerlerde yüksek devire ulaşmayarak yakıt sarfiyatını iyileştirir.

-Arabanın Klimasını Otomatik Olarak Düzenler: Araç  AC kompresörü çok büyük bir enerji emicidir. ECO modunda, araç AC'si düzenlenir ve enerji tasarrufu yapmak için otomatik olarak kapanır; bu, ECO Modunda aracı soğutmak için daha uzun sürebilir. Bu nedenle, araç ECO Modu etkinleştirildiğinde aracı soğutmak istiyorsanız, tüm camları aşağı indirin.

-Işık Parlaklığını Azaltır: Bazı otomobillerde, otomobil ECO Modu, enerji tasarrufu sağlamak için alternatör üzerindeki iş yükünü azaltmak için farların ve iç ışıkların parlaklığını da azaltır ve bu da yükü motora yükler.

-Çevre Dostu: Daha az emisyon üreterek çevre kirliliğini daha fazla olmasını engeller.

Daha yumuşak bir sürüş yaparsanız ECO modu gaz tasarrufu sağlayacaktır. Aracınız da ECO düğmesine bastığınızda, bilgisayarın yakıt verimliliğini artıran bir moda geçmesini sağlar. Araba ECO modu yakıt tasarrufu, üretimden üreticiye farklılık gösterir.

Ancak gereksiz hızlanma ve agresif sürüş kullanırken ECO Modunun avantajlarından yararlanamazsınız. Bu nedenle, araba ECO modundan tam olarak yararlanmak için sürüş düzeninizi ayarlamanız gerekir.

Daha az güce sahip olmak ve çalıştırma maliyetlerinden tasarruf etmek istediğinizde ECO modunu kullanabilirsiniz. Özellikle dur kalk trafiğinin fazla olduğu ve daha düşük hıza ihtiyaç duyduğunuz şehirlerde hızlı koşmanız gerekmeyen alanlarda araç ECO modunu kullanmalısınız.

Araba ECO Modu paradan tasarruf etmenizi sağlar, ancak daha az güç üreterek arabanın performansını etkiler. Daha fazla güce ve yüksek performansa ihtiyacınız varsa, özellikle otoyolda veya uzun mesafeli sürüşlerde veya yokuş çıkarken araba ECO modunu kullanmamalısınız, çünkü Eco modu hızlanmayı zorlaştıracaktır.

Ayrıca sıcak günlerde arabayı soğutmak istiyorsanız ECO modunu kullanmamalısınız, klimayı erken kapatarak soğutma kapasitesini düşürür ve sizi terletir.

ECO Modu Nasıl Kapatılır ?

Araba ECO Modu'nu KAPATMAK çok zor görünüyor, ancak çok basit yapmanız gereken tek şey ECO Modu düğmesine basmak ve araba EKO Modu KAPALI duruma gelecek. Araç ECO modu AÇIK konuma getirildiğinde, siz onu kapatmak veya kontağı kapatmak için ECO Modu düğmesine tekrar basana kadar gösterge panelinde bir "ECO" veya "ECO MODU" göstergesi görüntülenecektir.

Aracınızın Eco Modu çalışmıyorsa doğru fiyat üzerinden oto elektrik ustasına ulaşabilirsiniz.

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.