Cam balkon dekorasyonu

Cam balkon evimizin en sevdiği ve vakit geçirmekten hoşlandığımız alanlar arasındadır. Cam balkon, balkonu eve dahil eden ayrı bir depolama veya yaşam alanı sunar. Bu yazımızda cephesine göre cam balkon alanını nasıl dekore eder ve kullanışlı hale getiririz onu yazacağız.

Cam balkon dekorasyonu

Cam balkon evimizin en sevdiği ve vakit geçirmekten hoşlandığımız alanlar arasındadır. Cam balkon, balkonu eve dahil eden ayrı bir depolama veya yaşam alanı sunar. Bu yazımızda cephesine göre cam balkon alanını nasıl dekore eder ve kullanışlı hale getiririz onu yazacağız. Sizde sıkıcı cam balkon alanından sıkıldıysanız bu ipuçlarına bir göz atın.

Cam balkonların en güzel özelliği balkona adım atar atmaz güneşin sizi karşılamasıdır. Kendinizi dinlemek, inzivaya çekilmek için balkon iyi bir fikirdir. Cam balkonun dekorasyonunu yaparken birkaç noktayı göz önünde tutmak gerekir. Dar bir alana sahip olan cam balkonda yerden tasarruf etmeniz gerekir. Mesela; duvara asılabilen katlanır mobilyalar ve dekoratif objeler çok fazla yer tasarrufu sağlar. Balkonda kullanacağınız mobilya ve balkon bitkilerini seçerken, balkonun ne kadar güneş ışığı aldığını düşünün. 

Güney Cepheli Cam Balkon

Güney cepheye bakan bir cam balkon, açık havada güneşli saatler için en iyi koşulları sağlamaktadır. Güney cephede bulunan cam balkon, güneş ışınlarından günün büyük bir bölümünde yararlanmanızı sağlar. Bu nedenle güneye bakan bir cam balkonda en önemli nokta mobilya seçimidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, güney cepheli bir balkon çok fazla güneş ışığı alacağı için burada kullanacağız mobilya ve dekorasyon ürünleri güneş ışınlarına dayanaklı olmalıdır.

Cam balkon alanınız yeterince geniş ise şezlong kullanarak güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Rahat katlanır sandalyeler kullanabilirsiniz.

Sonbahar ve İlkbahar aylarında da güney cepheli cam balkon güneş ışınlarından dolayı ısınır. Yaz ve bahar aylarında çok fazla güneş alan güney cepheli balkonlar için mutlaka güneş koruması kullanın. Korkuluklara takılıp çıkarılabilen, masaya monte edilebilen veya ayakta durabilen güneş şemsiyesi kullanabilirsiniz.

Güney cepheli bir balkonda çiçek dekorasyonu kullanmak istiyorsanız, bol güneşi seven ve tolere eden bitkileri seçmelisiniz. Güneşi seven çiçek türleri; Lavanta, zeytin, portakal, limon ağaçları, ebegümeci Gazanya, gayret çiçeği, ateş çiçeği, buz çiçeği, vinka, rozet çiçeği, kazayağı, yer minesi verbana, süs soğanı, sardunya, vanilya çiçeği, semizotu, petunyalar, yıldızçiçekleri, papatyalar, kamelya, civanperçemi. 

Doğu ve Batı Cepheli Cam Balkon

Doğu cepheli bir balkonda sabahın erken saatlerinde güneşin altında kahvaltı yapmak mümkündür. Günün ilk güneş ışığını doğu cepheli balkonlar alır. Bu nedenle balkonun alanına göre bir masa bulundurmak iyidir. Güneşten korunmanız da sadece güneşten rahatsız oluyorsanız gereklidir. Balkon da mahremi sağlamak için filmli ve renkli cam balkon camlarını tercih edebilirsiniz. Meraklı gözlere karşı koruma sağlar ve rahat, rahatsız edilmeyen bir atmosfer yaratır. 

Doğu-batı balkon zaten öğleden sonra gölgede kaldığı için çiçek seçiminde bu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Aynı durum batı balkon için de geçerlidir . O da sadece yarım gün güneş alıyor - günün ikinci yarısında . Böyle bir balkon, işten sonra güneşin tadını çıkarma fırsatı sunduğu için özellikle çalışan insanlar için avantajlıdır. Rahat salon tarzı mobilyalar , balkonu döşemek için idealdir . Mobilyalar katlanabilir olmalı, böylece gün batımında bir akşam yemeğinin önünde hiçbir şey duramaz. Gerekirse küçük bir masa kurulabilir.

Kuzey Cepheli Cam Balkon

Kuzeye cephede bulunan bir balkon çok ideal görünmez. Kuzey cepheli bir balkona sahipseniz, zevkinize göre bir dış mekan alanı oluşturabilirsiniz. Kuzey cepheli bir balkonda sıcak günlerde serin bir ortam için balkonda koltuk ve katlanır sandalyeler tercih edilebilir. Kuzey cephe balkonda kullanılacak mobilyalar mutlaka neme ve yosun tutma riskine karşı dayanaklı malzemelerden üretilmiş olmalı.

Güneş sevmeyen hemen hemen her çeşit bitki ve çiçek kullanılabilir. Kuzey cephesinde hem şık hem de sağlıklı büyüyecek çiçekler arasında ilk sıralarda ortanca ve fuşya çiçekleri bulunur. 

Cam Balkonda Kullanabileceğiniz Ahşap Ve Dış Mekan Halıları

Eski, kazınmış fayans veya döşeme hiçbir zaman güzel görünmez. Ev sahibiyseniz balkonunuzun zemini yenileyebilirsiniz. ( Fayans ve döşeme ustasına buradan ulaşabilirsiniz.) Cam balkon zemin döşemelerinde artık ahşap ve parke döşeme popüler hale gelmiştir. 

Kiracı olduğunuz bir dairenin balkon zeminini de güzelleştirmek mümkündür. Ahşap karolar fiyat açısından gayet uyguna gelmektedir. Veya balkonunuz için mekana uyum sağlayacak dış mekan halılarını tercih edebilirsiniz.

Cam Balkon Aydınlatma ve Dekor

Doğru bir aydınlatmayla akşamları balkonunuzda çok şık bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Fenerler özellikle balkon için mobil aydınlatma olarak uygundur. Rahat bir atmosfer yayarlar. Aynısı, pilli veya şarj edilebilir pilli gaz lambaları ve diğer taşınabilir ışıklar için de geçerlidir. Özellikle LED lambalı armatürler, düşük güç tüketimleri sayesinde uzun ömürlü ışık sunarken , ilgi çekici tasarımları ile puan toplayabilir. Daha büyük balkonlar için şömine de ışık kaynağı olarak kullanılabilir. Çatırdayan ateş ısıtır ve kamp ateşi atmosferi yaratır. Solar lambalarda gün boyu şarj olduğundan bir seçenek olabilir. 

Balkonunuzu cam balkona dönüşmek için doğru fiyat üzerinden  cam balkon ustalarına ulaşabilirsiniz.


                                                                                  

Diğer Bloglar..

Doğa Evleri

Doğa evi kurulurken nelere dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda doğa evleri neden popüler hale geldi ?

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Son zamanlarda sıfır bir araba satın almak çoğu insan için pek uygun görünmüyor. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Temperli Cam ve Özellikleri

Temperli Cam: Standart bir camın fırında yaklaşık 700c'lik eşit ve homojen bir sıcaklığa ısıtılması ve aniden soğutulması işlemidir. Temperli cam özellikleri

Isıcam Nedir ? Isı Camın Özellikleri Nelerdir ?

Isıcam, hava veya soy gazla doldurulmuştur bir boşlukla ayrılmış birden fazla bölmeye sahip bir camdır Isıcam çift cam olarak da bilinmektedir. Isıcamlar en yaygın kullanılan cam türüdür. Isı cam özellikleri.